divendres, 24 de setembre del 2010

Nou Atles d'ocells nidificants!!!

Portada de la nova edició (2003-2007)
Acaba de sortir publicat el nou Atles dels aucells nidificants de
Mallorca i Cabrera.

El dijous 23/9, va ser presentat el nou Atles dels aucells nidificants de Mallorca i Cabrera 2003-2007, al Centre de Cultura de l'Obra Social de Sa Nostra. A l'acte hi acudiren unes 70 persones.

L'atles va ser presentat pels Coordinadors del GOB Mallorca i per representats de (Sa Nostra).
Al final de l'acte es repartiren els Atles als asistents.

Aquest projecte ha sigut tot un éxit, ja que recolleix dades inèdites, noves espècies nidificants, així com algunes que en manquen de l'anterior. A l'anterior edició, Atles dels aucells nidificants de Mallorca i Cabrera 1983-1994, s'hi detectaven espècies nidificants que a la nova edició no s'hi detecten, i a l'inversa. D'aquesta manera també s'ha notat l'augment de les poblacions i a l'inversa de certes espècies en quantre intensos i durs anys de feina.

Un canvi molt notable del nou Atles és el canvi en el format dels mapes de distrbució: a l'Atles (1983-1994) les quadrícules estan delimitades per un tamany de 10 pr 10, mentre que a la nova edició (2003-2007) les quadrícules disminueixen el tamany a 5 pr 5 oferint així més alt nivell de detall.

Aquest treball ha sigut editat per una meravellosa comissió editorial: Jaume Adrover, Cati Artigues, Gemma Carrasco, Cristina Fiol, Xisco Lladó, José Luis Martínez, Rafel Mas, Antoni Muñoz, Lluís Parpal i Manuel Suárez, a part de totos ells es igual d'important la feina (majoritariament de camp) que han fet els més de cent voluntaris que han ajudat a fer posible aquest treball.

Podeu aconseguir un exemplar d'aquesta "obra" a les oficines del GOB MALLORCA, al C/Manuel Sanchís Guarner, 10 baixos (Palma de Mallorca).


Portada de l'anterior edició (1983-1994)


S. GOC







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada