dissabte, 23 d’octubre del 2010

Ja arriba l'hivern, ja arriba la fam...


Ara a l'hivern, els ocells passen fred i els hi costa més trobar menjar.

Podeu veure les entrades anteriors sobre les menjadores al tema "Com atreure els ocells al teu jardí", ja que aquesta entrada no es refereix concretament a les menjadores, sino a un altre tipus de "menjar". Si al vostre jardí teniu ametllers o arbres amb branquetes seques, podeu atreure ocells col.locant la meitat d'una fruita (poma o pera), clavada a la branqueta de l'arbre. Així aconseguireu atreure varies espècies comuns que al llarg del temps aniran acudint allà per menjar un poquet de la poma que vosaltres haureu col.locat. Les espècies que podeu veure a la vostra "peça de fruita, menjadora" són:

-Mèrl.lera / Mirlo común / Blackbird - (Turdus merula)
-Teulader / Gorrión común / House Sparrow - (Passer domesticus)
-Busqueret capnegre / Curruca cabecinegra / Sardinian Warbler - (Sylvia melanocephala)
-Ropit / Petirrojo / Robin - (Erithacus rubecula)

Però hi ha una espècie a la que li agraden especialment aquestes dues fruites, el Busqueret de capell / Curruca capirotada / Blackcap - (Sylvia atricapilla), aquesta espècies és molt possible que l'observeu menjant a la pera o a la poma...

Podeu consultar una guia d'ocells, internet o enviar-nos les vostres preguntes (goc-calvia@hotmail.com), també podeu mirar aquesta imatge que d'alguna manera vos pot ajudar molt bàsicament.


Si vos fixau l'ocell de la dreta és un mascle i el de l'esquerra la femella.

S. GOC

Agraiments: Maties Rebassa per la primera imatge d'un Busqueret de capell mascle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada